BIOGRAFIE

Francis is een van de meest veelzijdige en geliefde sopranen in Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid!


Sinds 2005 is Francis freelance operazangeres. Ze studeerde in 2004 Cum Laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en The Dutch National Opera Academy. In 2004 was Francis finaliste en prijswinnares tijdens het Cristina Deutekom Concours te Enschedé.


Francis is voornamelijk werkzaam in Nederland heeft als lid van het solisten ensemble veel rollen gezongen bij Opera Zuid, Opera Trionfo, Opera Spanga en de Nederlandse Reisopera. Zo was ze bijvoorbeeld te horen in o.a.: Suor Angelica, Rusalka, Die Lustige Witwe, Cendrillon, de Speler, Les Aventures du Roi Pausole, Mirandolina, Elektra, Donna Giovanna, Falstaff, Carmen en Owen Wingrave. Opera Spanga heeft ook twee opera speelfilms geproduceerd met Francis in belangrijke rollen: Donna Giovanna (2012) en Gianni Schicchi (2014).Begin 2018 heeft Francis de titelrol gezongen in TOSCA van Puccini bij Weekendopera Utrecht o.l.v. Jan van Maanen.

In 2020 en 2021 was Francis te zien in verschillende tv programma's zoals DE SLIMSTE MENS en DE VERRADERS. Van juli 2021 tot februari 2022 was Francis te zien als Moeder Overste in THE SOUND OF MUSIC in onder anderen het Circustheater en Carré. 

Afgelopen seizoen stond Francis in

Animal Farm - Nationale Opera Amsterdam

The Francis en Dominic Show - landelijke tournee

Orphee aux Enfers - Opera Zuid - tournee vanaf mei 2023


Komend seizoen zal Francis met orkest Phion een theatercollege geven over het leven van Maria Callas naar aanleiding van de 100ste geboortedag van deze zangeres. Daarnaast is Francis met Gregor een nieuwe voorstelling aan het voorbereiden: Schandalig mooie opera! Hierin vertelt en zingt Francis over de bijzonderste verhalen uit de opera/operette en musicalwereld. 


Op 7 juni 2022 is de autobiografische bundel verhalen van Francis verschenen: BIJ TWIJFEL HARD ZINGEN bij uitgeverij Luitingh-Sijthoff.


Deze website maakt gebruik van cookies. Zie onze Privacybeleid voor meer informatie.

Weigeren

OK